Tuinbouw

In de tuinbouw heeft Van Etten in de loop der jaren een goede naam opgebouwd. Het is uitgegroeid tot een modern bedrijf in het bezit van de nieuwste machines en vakbekwaam personeel dat flexibele werktijden niet schuwt. Hierdoor kan een zeer breed dienstenpakket worden aangeboden. Op het gebied van tuinbouw kan het werk van begin tot eind worden verzorgd, al het werk blijft dus in dezelfde professionele handen. Ook tijdens de uitvoering van de werkzaamheden wordt er nog regelmatig met de klant overlegd en gezocht naar praktische en betaalbare oplossingen voor elke specifieke situatie.
Dankzij het grote personeelsbestand en machinepark is Van Etten in staat de grootste projecten aan te pakken maar ook voor het kleinere werk haalt zij haar neus niet op.

Bouwrijp maken van het perceel
Dit houdt onder andere in het dempen van de aanwezige sloten en het graven van de nieuwe watergangen. Hierbij maken we bijna altijd gebruik van rupsdumpers om zo te voorkomen dat de bodemstructuur kapot wordt gereden. Verder verzorgen we het aanleggen van dammen met een spirosol of betonnen duiker. Het draineren en egaliseren van het bouwland en indien nodig het inzaaien van de kavel. Tevens verzorgen wij het aanleggen van het voorterrein.
Rijplaten en draglineschotten kunnen geleverd en gelegd worden op de toegangswegen en over sloten zodat het materieel veilig naar de bouwplek kan worden getransporteerd.

Werkzaamheden tijdens de nieuwbouw
Tijdens de bouw kunnen wij een totaalpakket aanbieden. Zo verzorgen wij het uitgraven van de schuurvloer, het graafwerk voor de hemelwaterafvoer en het zetten van waterbassins zowel buiten als in de kas. Als het nodig is worden er rijplaten aangevoerd en neergelegd. We voor-egaliseren de grond om ervoor te zorgen dat de leidingen op de juiste maat komen te liggen en indien nodig maken we de grond nat tijdens de bouw om het stof te beperken. Als het tijdens de bouw erg nat is kunnen wij op verschillende manieren de situatie verbeteren door bijvoorbeeld het wegzuigen van het water of het spitten van de grond met een kraan of trekker. Wij verzorgen het graafwerk voor de leidingen in de kas met een rupskraan of kettinggraver. Al de kranen zijn uitgerust met een laser en giekontvanger zodat een extra grondwerker niet nodig is.

Egaliseren in elke gewenste vorm
Een van onze specialiteiten is het egaliseren in de kas. Door middel van jaarlijkse investeringen wordt het machinepark modern gehouden en beschikt Van Etten over de  nieuwste kilverborden uitgerust met lasers. Deze kunnen de grond in elke gewenste vorm vlakken; bijvoorbeeld met afschot naar de gevel, naar het midden van de kap, in de breedte in een V-vorm of rond. En indien gewenst kan de grond in elke gewenste maat worden geprofileerd.

Afwerking na de nieuwbouw
Ook na de bouw van het warenhuis kan Van Etten nog diensten leveren. Zo verzorgen wij het zetten van beschoeiing, het egaliseren en inzaaien rondom de kas of het asfalteren rondom het bedrijf. Met behulp van het zusterbedrijf Blijdorp uit Vlaardingen kan de bloementuin rondom het woonhuis worden afgewerkt.

Overige kas werkzaamheden

Drainprofileren in de kas