Loonbedrijf van Etten is één van de grootste tuinbouwloonbedrijven van Nederland, gespecialiseerd in alle grondwerkzaamheden in de agrarische sector zoals:

Daarnaast worden er ook werkzaamheden verricht in de grond-, weg- en waterbouw.
In het najaar en in de winter is een groot deel van de ruim honderd personeelsleden bezig met het ruimen van verschillende soorten tuinbouwgewassen.

Het machinepark bestaat uit ca. vijftig trekkers en veertig kranen en diverse andere grondverzetmachines. Drie diepladers en twintig vrachtwagens verplaatsen het materieel en het personeel elke dag naar het werk.

De klantenkring van het loonbedrijf bestaat voor tachtig procent uit bedrijven die met de tuinbouw te maken hebben zoals de tuinders zelf, de leveranciers, installatiebureaus, kassenbouwers, etc.

Loonbedrijf van Etten richt zich voor het grootste deel op het grondverzet in de tuinbouw. Daarnaast is er een vestiging in Vlaardingen, Blijdorp BV geheten, gespecialiseerd in cultuurtechnische werken en groenvoorziening. Omdat de werkzaamheden zich vanuit het Oostland over heel Nederland uitbreidden, opende Van Etten in 2002 een nevenvestiging in IJsselmuiden (bij Zwolle).